Het nieuwe Deployteq thema - wat moet je weten? - Kennisbank / Algemeen - Deployteq Support

Het nieuwe Deployteq thema - wat moet je weten?

Vanaf 5 september 2024 is het mogelijk om - nadat je bent ingelogd - te wisselen naar het nieuwe Deployteq thema. Dit doe je door bovenin de balk deze toggle om te zetten:

Het scherm ververst zich vervolgens vanzelf. Je past hiermee alleen de look & feel voor jezelf aan, niet voor andere gebruikers in de portal.

Note

Kom je iets tegen in de nieuwe vormgeving dat je graag met ons wil delen? Laat je feedback achter in het Let’s Talk forum in onze Community!

Je kunt hier kijken welke feedback andere gebruikers al hebben gegeven, of je eigen feedback achterlaten. Staat het onderwerp waar je feedback over gaat er nog niet bij, dan kun je een nieuw forum topic aanmaken.

Wat moet je weten over de nieuwe look & feel?

Veel van het nieuwe thema kun je het beste ontdekken door er zelf doorheen te klikken en rustig rond te kijken. Zo werkt de campagne designer nog hetzelfde, maar de iconen van de campagne-objecten zijn bijvoorbeeld wel anders.

Hieronder benoemen we wat handige weetjes over het nieuwe design!

Balk bovenin

Rechtsbovenin vind je de volgende elementen:

1. Met deze toggle kan je terug naar de oude look & feel.

2. De naam van het portal, de release versie en de datum en tijd. Als je hierop klikt krijg je de meest recente release notes te zien.

3. Door op het vraagtekentje te klikken ga je naar de handleiding behorend bij de plek waar je je op dat moment bevindt in Deployteq.

4. Hiermee open je een feedbackformulier waarmee je bijvoorbeeld feedback kan indienen op de nieuwe vormgeving m.b.t. de plek waar je je op dat moment bevindt in Deployteq.

5. Door op dit icoontje te klikken kan je alle brands binnen het portal uitklappen (mits je voldoende rechten hebt) en naar een ander brand navigeren. De afbeelding die je ziet is de afbeelding die is toegevoegd in de brand settings. Hier kan dus ook géén afbeelding staan. Als je over het icoontje hovert krijg je de naam van de brand waar je in zit te zien in een tooltip.

6. Hiermee log je uit.

De structuur van de menubalk en de volgorde van de menu-items is niet gewijzigd, behalve dat je je gebruikersprofiel voortaan linksonderin kan vinden:

Hier heb je ook de mogelijkheid om de menu-balk in-en-uit te klappen:

Deployteq Store

De Deployteq Store heeft een iets andere indeling gekregen. De apps zijn standaard onderverdeeld in verschillende categorieën. Als je door de categorieën heen scrollt zie je door middel van een groen vinkje welke apps je daarvan hebt geinstalleerd.

Met de filters bovenin kan je ook één (of meerdere) categorie(en) zichtbaar maken.

Bij sommige geinstalleerde apps krijg je, door over de app heen te hoveren, drie puntjes zichtbaar, waarmee je bijvoorbeeld naar de logs toe kan, of de app kan verwijderen:

Rapportages

In het Rapportage-menu vind je een aantal flinke wijzigingen.

Warning

Let op:

• SMS-rapporten zijn nog niet zichtbaar in het nieuwe thema. Deze kan je alleen bekijken in het oude thema.

• In dit gedeelte zijn nog niet alle Nederlandse vertalingen toegevoegd. Die volgen nog!

Op de Rapportage-startpagina zie je de een lijst met alle verzendingen, met de meest recente bovenaan. Met de zoekfunctie kun je ook zoeken op naam van een mail of verzending.

• In de eerste kolom zie je achter de naam van de verzending of het een testmail betreft door de toevoeging [TEST].

• In de kolom ‘Type’ zie je of het een Campagnemail, een Quickmail of een Singlemail betreft.

• Je kunt in deze weergave twee of meerdere rapporten aanvinken en de ‘Compare’ button gebruiken om ze te vergelijken.

• Door te dubbelklikken op een regel open je het gedetailleerde rapport van de betreffende verzending.

Hier zie je vier tabjes: General, Open/Clicks, Deliverability en Visual Clicks. Elk tabje bestaat uit een paar secties, die je kunt inzien door verder naar beneden te scrollen.

Zo bestaat de tab Open/Clicks bijvoobeeld uit de secties Opens/Clicks Dynamic, Email Engagement Metrics en User Platform Statistics.

Wil je terugkeren naar de lijst met alle rapporten, klik dan op ‘All reports’ in het kruimelpad: