Hoe gaat Deployteq om met Machine-opens? - Kennisbank / Algemeen - Deployteq Support

Hoe gaat Deployteq om met Machine-opens?

Aanleiding

Op 20 september 2021 heeft Apple iOS 15 uitgebracht, met daarin de optionele 'Privacybescherming in Mail' feature. Deze feature zit sinds oktober 2021 ook in de desktop Mail client van Apple in MacOS 12. Dit betekent dat voor ESP's bij iOS 15 / MacOS 12 gebruikers die hiervoor kiezen niet meer zichtbaar is of en wanneer een ontvanger een e-mail heeft geopend - bij gebruik van de Apple Mail App. Deze feature zorgt voor 'onterechte' opens; de e-mail wordt geopend door het systeem, niet door de ontvanger. Hierdoor wordt de open rate kunstmatig (te) hoog.

Oplossing

Deployteq biedt in Analytics twee Data Sources om de Open rate weer te geven:

• Confirmed open rate = (opens - machine opens) / (e-mails sent - bounces)

• Corrected open rate = (opens - machine opens) / (e-mails sent - bounces - machine opens)

Daarnaast toont Deployteq het percentage van het totaal aantal opens wat uit automatische systemen komt (Machine opens).

• Opened by Machine = (machine opens) / (totaal aantal opens)

De Confirmed open rate geeft een open rate weer, waarbij het aantal menselijke opens gedeeld wordt door het aantal ontvangen e-mails.

De Corrected open rate toont een open rate van het deel van de verzending/campagne wat betrouwbaar is te meten. Dit doen we door de Machine Generated opens niet alleen af te trekken van de binnenkomende opens, maar ook van het aantal verzonden mails. Op deze manier bereken je dus een open rate over het deel van de verzending wat we wél hebben kunnen meten en dit geeft een realistischer beeld van de daadwerkelijke open rate.

Het percentage Opened by Machine toont het percentage opens wat automatisch is gegenereerd door spamfilters/scripts/AI/machines, zoals Apple's iOS 15 Privacy Protection-feature. Deze informatie kun je gebruiken om de afweging te maken of de open rate voor jouw business/doelgroep nog representatief genoeg is.

Rekenvoorbeeld

Metric

Aantal

Number of emails sent

Bounces

Number of accepted emails

Totaal aantal opens

Aantal opens door machines

Aantal opens door personen

Totaal aantal clicks

Confirmed open rate

Corrected open rate

Opened by Machine

CTO