Webhook mapping: hoe vertaal je true/false, 0/1 en Y/N? - Kennisbank / Data, Webhooks & API's - Deployteq Support

Webhook mapping: hoe vertaal je true/false, 0/1 en Y/N?

Wat is een boolean?

In de context van een webhook-call verwijst een boolean naar een gegevenstype dat één van twee mogelijke waarden kan hebben: true of false. Het vertegenwoordigt een binaire toestand of conditie.

Wanneer een boolean wordt gebruikt in een webhook-call, dient het meestal om informatie over een bepaalde conditie of status over te brengen.

Bijvoorbeeld, het kan aangeven:

• of een bepaalde handeling succesvol was (true) of onsuccesvol (false);

• of een bepaalde conditie is vervuld (true) of niet (false);

• of een specifieke instelling is ingeschakeld (true) of uitgeschakeld (false).

Booleans in een webhook-call kunnen soms voor problemen zorgen, vooral wanneer ze worden verzonden als strings (met aanhalingstekens) in plaats van daadwerkelijke booleaanse waarden (zonder aanhalingstekens, dus gewoon true of false), heeft te maken met hoe Deployteq de gegevens interpreteert en verwerkt.

Zonder aanhalingstekens (daadwerkelijke booleaanse waarden):

• Wanneer booleans worden verzonden zonder aanhalingstekens als daadwerkelijke booleaanse waarden (true of false), kan Deployteq ze gemakkelijk interpreteren en verwerken.

• Dit zorgt ervoor dat Deployteq de booleaanse waarden correct herkent en logische bewerkingen of conditiecontroles kan uitvoeren op basis daarvan.

Met aanhalingstekens (stringweergave):

• Wanneer booleans worden verzonden met aanhalingstekens als strings ("true" of "false"), worden ze geïnterpreteerd als stringgegevens in plaats van booleaanse waarden.

• Dit kan leiden tot problemen wanneer Deployteq booleaanse waarden verwacht maar in plaats daarvan stringweergaven ontvangt.

• In dat geval moet je een vertaling toevoegen via de vertaalplugin voor deze waarden.

• Als dit niet correct wordt gedaan, kan dit leiden tot onverwacht gedrag of fouten bij de verwerking van de webhookgegevens.

Samenvattend kan het verzenden van booleans als strings (met aanhalingstekens) leiden tot compatibiliteits- en verwerkingsproblemen, vooral als Deployteq daadwerkelijke booleaanse waarden verwacht.

Note

Het wordt over het algemeen aanbevolen om booleans te verzenden als hun daadwerkelijke booleaanse waarden (true of false) om een juiste interpretatie en verwerking door Deployteq te waarborgen.

In de webhook-mappinginterface is het niet mogelijk om te zien of de waarde in een call een string of een boolean is. Dit kan alleen worden gezien in de raw data van de webhook-call. Hoe je daar kunt komen, wordt getoond in onderstaande video.

raw data.gif

We zien in de call de waarde true voor emailOptin. Om er zeker van te zijn of dit een boolean of een string is, controleren we de raw data van de call. In de raw data zien we dat het daadwerkelijk een booleaanse waarde is (zonder aanhalingstekens).

Vertaling van 0/1 naar Y/N

De opt-in velden op klantniveau verwachten de waarden Y (Ja) of N (Nee). Als je geen opt-in waarde mapt, is de standaardwaarde Y (Ja). Dit betekent dat je in dit voorbeeld nog steeds een vertaling moet toevoegen van 'false' naar N en 'true' naar Y.

Zoals eerder vermeld, heeft een booleaanse waarde slechts twee waarden, true of false. In computertaal vertaalt dit zich naar 1 en 0. Ook al worden de waarden 1 en 0 niet weergegeven in de raw data, zul je ze moeten toevoegen in je vertaalplugin in het 'from'-veld.

De vertaalplugin voor het bovenstaande voorbeeld zou er als volgt uit moeten zien:

'From' verwijst naar de oorspronkelijke waarden in de webhook-data en 'to' naar de waarden die je wilt toewijzen in Deployteq.

Let op dat in de meeste gevallen het toevoegen van een vertaling niet nodig zal zijn. Deployteq zal zeer waarschijnlijk de waarde true automatisch toewijzen aan Y en false aan N.

Echter, er kunnen andere waarden in je webhook-call zijn die Deployteq niet zo gemakkelijk kan matchen.

Note

Als je mapping tijdens het testen niet het gewenste resultaat oplevert, kan het de moeite waard zijn om de raw data van je call te controleren en te zien of het probleem daar kan worden gevonden!