Er zit een verschil in het aantal Unsubscribes in mijn rapportages - Kennisbank / Rapportages - Deployteq Support

Er zit een verschil in het aantal Unsubscribes in mijn rapportages

Het komt soms voor dat er een verschil in aantallen te zien is tussen de unsubscribes op de 'General' tab van een rapportage t.o.v. van het aantal wat genoemd staat bij de Afmeld-button op de 'Visual Clicks' tab.

Example

Aantal unsubscribes op de General tab:

Aantal unsubscribes op de Visual Clicks tab:

In dat geval is het slim om de afmeld-campagne waarnaar de afmeld-button verwijst te controleren op twee instellingen:

1. Is het type campagne wel van het type 'Afmeld'? Dit kan je aanpassen in de Instellingen van de campagne zelf.

1. Is in de afmeld-campagne wel het ‘Afmeld-object opgenomen?

Als je dit object niet opneemt in je Afmeld-campagne, zullen de afmeldingen ook niet worden opgenomen in de cijfers in Rapporten. Daar worden dan alleen de list-unsubscribes via de e-mailclients getoond.

Hoe zat het ook alweer met List-unsubscribes?

Note

Let wel: het is niet noodzakelijk om dit object op te nemen in je afmeld-campagne, want het afmeld-proces voor de klant functioneert ook zonder dit object, maar wees je er bewust van dat de afmeldingen via die route dan niet in de rapportage worden getoond.