Hoe kan ik de portal admin wijzigen? - Kennisbank / Accounts en inloggen - Deployteq Support

Hoe kan ik de portal admin wijzigen?

Wat is precies een portal admin?

Binnen een Deployteq portal kan er maar één account de portal admin zijn. Degene aan wie dit account wordt toegekend wordt bij het aanmaken van het portal door de betreffende organisatie aangewezen. Die gebruiker, de portal admin, kan vervolgens de benodigde gebruikersaccounts zelf aanmaken en daar de juiste rollen en rechten aan toekennen.

De portal admin kan andere accounts ook de rol van administrator geven, een rol waarbij je evenveel kan als de portal admin zelf. Voor de portal admin hoef je geen rollen of rechten in te stellen, dit account kan en mag alles standaard al binnen het portal.

Het portal admin account is binnen een organisatie verantwoordelijk voor het gebruikersbeheer. Het is ook het enige account wat bij Deployteq Support om een wachtwoord reset kan vragen. Alle andere gebruikersaccounts binnen een organisatie moeten dit bij hun portal admin of een andere gebruiker met voldoende rechten aanvragen.

Note

Let op!

We raden aan om je dagelijkse werkzaamheden niet met de rol van portal admin te doen, maar met een ander gebruikersaccount wat je bijvoorbeeld de rol van administrator geeft. Met dit account kun je vervolgens integraties inrichten of apps installeren. Het is namelijk niet wenselijk voor bijvoorbeeld een integratie als Oauth2 dat de rechten op het portal admin account worden gezet.

Portal admin wijzigen

Mocht het zo zijn dat de portal admin uit dienst gaat of een andere functie gaat doen, dan zullen de portal admin rechten aan een andere gebruiker overgedragen moeten worden. Een portal admin kan zelf zijn of haar account overdragen aan een ander door simpelweg de gegevens van het portal admin account aan te passen en die gegevens te delen met de nieuwe portal admin.

In het geval dat de portal admin al uit dienst is en de inloggegevens niet (meer) kan overdragen aan zijn/haar vervanger, dan kan er schriftelijk een verzoek worden ingediend bij Deployteq Support om de rechten over te dragen. Dit verzoek moet gedaan worden door de contractverantwoordelijke, dus degene die namens het bedrijf het contract met Deployteq heeft getekend. Is deze persoon niet (meer) beschikbaar, dan kan het verzoek ook door de E-commerce manager worden ingediend. Is dat ook geen optie, dan kan het verzoek neergelegd worden bij de Deployteq account manager. Deze kan vervolgens het verzoek bij Deployteq Support indienen.

Deze werkwijze geldt alleen als de portal admin uit dienst is en de rechten niet meer zelf kan overdragen, dus niet als hij of zij tijdelijk afwezig is of op vakantie is en vergeten is de rechten over te dragen.