E-mailtemplate kopiëren naar een ander brand - Kennisbank / E-mails, Templates, Pages, SMS - Deployteq Support

E-mailtemplate kopiëren naar een ander brand

Het is mogelijk om een e-mailtemplate te kopiëren van brand A naar brand B middels een campagne.

Dit kun je op de volgende manier doen:

1. Maak een e-mail op basis van het template dat je wil gebruiken in het brand waar de template beschikbaar is

2. Plaats deze e-mail in een ‘verstuur e-mail’-object in een nieuwe campagne

3. Sla de campagne op

4. Exporteer de campagne via Campagne exporteren

5. Ga naar het doelbrand

6. Ga naar campagnes en klik op Campagne Importeren

7. Doorloop de stappen van de importwizard

Bij het importeren van de campagne zijn er een paar dingen waar je op moet letten om het goed te laten werken.

Klantoptievelden

Wanneer je een template kopieert zullen ook alle aangemaakte (klant)optievelden worden gekopieerd. Deze bestaan (waarschijnlijk) nog niet in het doelbrand. In de import wizard moet je per klantoptieveld aangeven naar welk klantoptieveld in het doelbrand het gekopieerd mag worden, of dat er een nieuw klantoptieveld voor aangemaakt mag worden.

Kies je ervoor een bestaand veld te selecteren, dan geeft Deployteq een suggestie van een mogelijk geschikt veld op basis van de naam, type en index van bestaande klantoptievelden in het doelbrand, maar je moet nog wel bevestigen welk veld het definitief moet worden.

Kies je voor het aanmaken van een nieuw klantoptieveld, hou er dan rekening mee dat je over het maximale aantal klantoptievelden heen kan gaan daarmee. De foutmelding die je dan krijgt zal dit ook aangeven.

Het kan ook zijn dat je al aan het maximum aantal geindexeerde velden zit in je doelbrand:

In dat geval kan je eerst bij onze Supportdesk een uitbreiding van het aantal klantoptievelden of geindexeerde velden aanvragen, en daarna de import nogmaals uitvoeren.

Template

Met betrekking tot het template krijg je de optie om te kiezen voor een bestaand template of voor het aanmaken van een nieuw template in het doelbrand. Kies je voor een bestaand template, dan kun je het bestand vervolgens selecteren in de filemanager. Let er hier bij op dat het template wat je kiest 100% moet matchen met het template uit het bronbrand, anders loop je later tegen problemen aan.

Kies je voor het gebruiken van een bestaand template in je doelbrand, maar komt het geselecteerde template niet overeen met het template in het doelbrand m.b.t. objecten, dan krijg je hier een foutmelding van:

Selecteer dan een template dat wel 100% matcht met het template uit je bronbrand en probeer de import opnieuw.

Kies je voor het aanmaken van een nieuw template, wees er dan bewust van dat dit op termijn kan leiden tot een wildgroei aan templates in je doelbrand. Het wordt dan lastig te te definieren welk template de goede is op het moment dat je aanpassingen wil gaan maken in je template.