Hoe kan ik mijn MFA laten resetten? - Kennisbank / Accounts en inloggen - Deployteq Support

Hoe kan ik mijn MFA laten resetten?

Tweestapsverificatie (MFA) geeft je de mogelijkheid je Deployteq gebruikersaccount te beveiligen met een extra cijfercode. Deze code wordt gegenereerd op een app op je telefoon en is telkens anders. Om in te loggen heb je dus áltijd je gebruikersnaam, wachtwoord en deze code nodig. Dit maakt je account veiliger. MFA is verplicht sinds april 2023.

Het kan na verloop van tijd gebeuren dat het device waarmee je de code genereert kapot gaat, gestolen wordt of vervangen wordt.

Veel MFA-systemen geven je de mogelijkheid om back-up codes te genereren en op te slaan wanneer je MFA voor het eerst instelt. Deze codes kun je gebruiken om in te loggen als je je primaire MFA-device niet hebt. Zoek naar deze codes en gebruik ze om toegang te krijgen.

Als je een nieuwe telefoon hebt en óók nog toegang tot je oude telefoon, kun je proberen je MFA-app te herstellen of opnieuw in te stellen op de nieuwe telefoon. Sommige diensten bieden een optie om MFA-apparaten te migreren.

Heb je géén back-up code of toegang tot het primaire device, dan kan er een MFA-reset aangevraagd worden voor jouw account via onze Support Desk. We verwijderen dan MFA van jouw account en vervolgens kun je MFA via de stappen in deze handleiding opnieuw instellen op je nieuwe device.

Note

Let op!

Het verzoek tot de MFA reset moet gestuurd worden door één van je collega's, dus niet door jou zelf, en moet verzonden worden vanuit het maildomein van je organisatie, dus niet vanaf een Gmail adres bijvoorbeeld.

Heb je geen collega die de mail kan sturen, neem dan contact op met jullie account manager. Die kan vervolgens de MFA reset voor je aanvragen bij de Support Desk.

Lees hier waarom we MFA hebben!