Waarom MFA? - Kennisbank / Algemeen - Deployteq Support

Waarom MFA?

Voor ons staat de veiligheid van de omgeving waarin ons platform werkt voorop. Wij streven ernaar een vertrouwd en veilig platform te zijn voor al je bedrijfs- en klantgegevens. Om die veiligheid te waarborgen drukken we onze gebruikers op het hart om de MFA aan te zetten en zo niet alleen hun eigen omgeving te beveiligen tegen cybercriminaliteit, maar ook dat van hun klanten. Zo zorgen wij er ook voor dat onze gebruikers kunnen blijven bouwen en rekenen op het werken in een beschermde en beveiligde omgeving.

De Multi Factor Authentication ook wel MFA, is de term die we aanhouden om te refereren naar Twee-factor authenticatie (2FA).

Dienen alle users gebruik te maken van MFA? Of zouden we ook die op user niveau (tijdelijk) kunnen uitzetten?
Het is niet mogelijk om dit uit te schakelen voor bepaalde gebruikersniveau’s. Het is aan te raden om de authenticator app ook op een eigen telefoon te installeren. Een authenticator app wordt steeds vaker gevraagd voor diverse websites ook buiten Deployteq om.

Is het mogelijk om MFA tijdelijk uit te zetten?
Hoewel wij het sterk afraden om MFA uit te zetten, kan er een situatie voorkomen waarbij er op dan moment geen andere uitweg is dan het tijdelijk uitschakelen. Om MFA tijdelijk uit te schakelen kan je met onze Support Desk contact opnemen.

Wat als iemand zijn/haar werktelefoon niet bij zich heeft, maar echt urgente acties dient uit te voeren in Deployteq? Wat is hierbij dan de werkwijze?

Het is aan te raden een authenticator app op zowel de werktelefoon als de eigen telefoon te installeren. De app is niet alleen voor Deployteq bedoeld maar kan voor vele websites buiten Deployteq om gebruikt worden.

14 dagen authenticatie: Dit is een optie om aan te vinken. Dit heb ik al een paar keer gedaan, maar toch moet ik nu dagelijks de code invoeren? Hoe is dit mogelijk? En hoe te voorkomen?
14 dagen authenticatie geld voor het brand waar je op dat moment wil inloggen. Het is mogelijk dat wanneer je op een andere brand (ook al is het binnen dezelfde portal) wilt inloggen, je ook de 14 dagen authenticatie zou moeten aanvinken weer. Het is namelijk een andere omgeving waarop je dan inlogt

Schakelen tussen verschillende brands: Dien je dan opnieuw de authenticatie toe te passen?
Dat is correct. Omdat het een andere omgeving is die losstaat van ieder ander brand dient de authenticatie opnieuw toegepast te worden.

Hoe ziet het proces eruit als ik een nieuw account aanmaak na 17 april? Wordt het dan automatisch aangezet en dien ik nog andere stappen te maken als admin bij het aanmaak van een nieuwe gebruiker?
MFA wordt automatisch toegepast en de gebruiker dient dan een app te downloaden om hiermee te kunnen werken.

17 april: Is dit een harde deadline? Kunnen users dan wel zelf 2FA nog aanzetten? En dan pas verder? Of zijn hier andere stappen nodig?
Omdat MFA automatisch aangezet wordt, zal de gebruiker dan een app moeten installeren

Welke apps kan ik voor MFA gebruiken?
In onze handleiding vind je een aantal suggesties met bij behorende uitleg om een authenticatie app te downloaden.