Ik kan niet inloggen in Deployteq - Kennisbank / Accounts en inloggen - Deployteq Support

Ik kan niet inloggen in Deployteq

Van je portal admin ontvang je je gebruikersnaam en wachtwoord om in Deployteq aan de slag te kunnen gaan. De portal admin wijst jou ook de juiste rol en rechten toe. (Tip: lees hier meer over de portal admin).

Als je na verloop van tijd niet meer kan inloggen kan dat verschillende redenen hebben. Hier vind je uitleg over én oplossingen voor de meest voorkomende gevallen.

Note

Uit veiligheidsprincipes vraagt Deployteq je elke 3 maanden om je wachtwoord te wijzigen.

NB: dit geldt niet voor SSO-gebruikers.

Je krijgt hiervan een reminder op het inlogscherm te zien.

Je bent je wachtwoord vergeten

Als je je wachtwoord bent vergeten, kan de portal admin, of iemand met voldoende rechten, een nieuw wachtwoord voor je aanmaken en dit met jou delen.

Let op: na drie mislukte inlogpogingen krijg je een 'captcha' te zien. Je gebruikersnaam en wachtwoord moet nu worden aangevuld met een veiligheidscode. Vul je de captcha code fout in, dan krijg je de errormelding ‘Error: 125 username/password/portal/captcha invalid’. Je moet dan de juiste captcha code invullen voordat je verder kan.

Je krijgt een foutmelding bij het inloggen

• Zie je de errormelding Error: 3:username/password/portal invalid? Dit betekent dat de naam van de portal, je gebruikersnaam of je wachtwoord onjuist is. Controleer de spelling, en neem contact op met je portal admin indien je nog steeds niet kan inloggen.

• Zie je de errormelding 203:Unauthorized? Dit betekent dat de user waarmee je inlogt, géén rechten heeft gekregen in (een brand van) de portal. Het kan ook betekenen dat je IP -adres niet op de whitelist van het portal staat. Neem in dit geval contact op met je portal admin.

Je account is inactief

Als je langer dan 90 dagen niet hebt ingelogd, wordt je account inactief. Zo voorkomen we bijvoorbeeld het inloggen van medewerkers die inmiddels uit dienst zijn. Je krijgt dan ook de error melding 'Error: 3:username/password/portal invalid' te zien.

De portal admin, of iemand met voldoende rechten, kan jouw account herstellen door de instelling 'Account ingeschakeld van 'Nee' op 'Ja' te zetten en op te slaan. Op dat moment kan je weer inloggen met het bij jou bekende wachtwoord.

Vanaf release 3.11.38 (juli 2024) worden systeemaccounts zoals het 'Administrator'-account niet langer inactief gemaakt na 90 dagen van inactiviteit.

Overige tips

Het kan ook zijn dat de de URL niet juist is. Controleer de opbouw van de URL. Deze dient er als volgt uit te zien: https://portalnaam.deployteq.net

Gebruik de incognito modus van de browser die alle plugins uitschakelt die de browser gebruikt. Probeer nu opnieuw in te loggen.

• Is Firefox jouw webbrowser?
    Zo ja, druk dan op je toetsenbord de volgende combinatie in: Control+Shift+P.

• Is Google Chrome jouw webbrowser?
    Zo ja, druk dan op je toetsenbord de volgende combinatie in: Control+Shift+N.